Pari harjoitusta vielä

Eilen illalla väännettiin paikallista Virkyä vastaan Amiksen lämmössä. Kevät näyttää merkkejä läsnäolostaan, samalla kun LJK:n pelikunto on kasvamassa sarjapelien vaatimaan tasoon.

Eilen pelatussa ottelussa alun tahmeuden jälkeen LJK sai hienokseltaan otteen pelitapahtumista. Virkylläkin riitti nopeiden vastaiskujensa turvin iskukykyä kärkiensä Ahosen ja Torven ansiosta. Virky saa kuitenkin kiittää maalivahtiaan Jarkko Seppää avausjakson päättymisestä 0-0 lukemiin, LJK:n saadessa jokusen maukkaan paikan keskitysten ja murtavien syöttöjen ansiosta.

Toisen puoliskon edetessä Virkyn jalka nousee askel askeleelta vaisummin, eikä ensimmäisellä puoliskolla tiiviiksi vetäytynyt Virky-puolustus pysty enää auttamaan Seppää riittävästi. Pelikellon lähestyessä tuntia saa LJK kuparisen rikki Kykkäsen onnistuessa. Virkyllä on omat hetkensä, keskikentän maestro Tannisen pyörittäessä valkopaitojen pelinrakentelua. Mutta peli alkaa olla sinetöity, kun PEPO:ssa viime aikoina laukaustaan harjoitelleet Aavela ja Voutilainen upottavat laukauksensa nuottaan ja Kykkänen pääsee toistamiseen maalin makuun, saadessaan liikaa tilaa Virkyn maalin edustalla. Lopuksi irti päässyt Knutas iskee varsin näyttävästi vielä päätöslukemiksi 5-0.

Jäljellä olevista kahdesta harjoituspelistä ensimmäinen pelataan ensi viikon lauantaina Lauritsalan alakentällä, mikäli sää ja kaupungin kenttämiehet suosivat meitä. Harjoitusottelut paketoidaan tältä kaudelta viikkoa ennen sarjan avausta, kun mustapaidat laittavat kapuloita PEPO:n rattaisiin.

-Manageri

Jalkapallokauteen 2018 valmistautuminen jatkuu

Kesäaikaan siirrytty ja aurinko on alkanut lämmittämään. Merkkejä, että sarjakauden 2018 alku lähenee.

Joukkueen valmistautuminen on edennyt suunnitellusti. Tietysti muuttuvia tekijöitä on ollut, mutta nehän kuuluvat asiaan. Harjoituksellisesti olemme pyrkineet kehittämään pelaajien henkilökohtaista pelitaitoa sekä käymään puolustuspelillisiä asioita läpi, unohtamatta fyysisiä ominaisuuksia, jotta joukkue jaksaa pelata, ei pelkästään yksittäistä ottelua, vaan koko pitkän kauden. Pelattujen ja edessä olevien treenipelien kautta saatu informaatio pelaajista sekä pelillisistä asioista ovat tärkeässä roolissa. Pelattujen harjoituspelien osalta, niin pelaajien kuin joukkueenkin suoritustaso on heilahdellut varsin paljon. Jäljellä olevat treenipelit antavat vielä hyvän mahdollisuuden kehittää henkilökohtaista sekä joukkuepeliä kohti sitä tasoa mitä sen tulee olla tosipelien alkaessa.

Joukkueesta poistui henkilökohtaisten syiden johdosta mielestäni pari Kaakon kolmosen laadukkainta pelaajaa. Molempien pelaajien päätöstä täytyy kunnioittaa. Toki tämä ei voi olla vaikuttamatta joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen, mutta yksikään pelaaja ei ole korvaamaton. Luonnollisesti on haastavaa etsiä tilalle samantasoisia pelureita, koska niitä ei ole. Tai onhan niitä, mutta he eivät pelaa tällä sarjatasolla. Näkisin tämän kuitenkin positiivisena mahdollisuutena niille pelaajille, jotka haluavat paikan täyttää.

Hieman vajaa kuukausi on joukkueella aikaa valmistautua. Tämän ajan pyrimme käyttämään laadukkaasti hyväksemme.

Luotan, että joukkue on valmis aloittamaan sarjakauden 28.4 Union Plaania vastaan.

 

 

 

 

 

 

 

Keväisin terveisin, Janne

Harjoitusotteluilla kohti sarjakauden alkua

Ensimmäisessä ison kentän tapahtumassa Imatran Aviasportilla LJK jäi ihmettelemään ison tilan ihmetyksiä, kun Simpeleen Urheilijat otti omansa ja voitti ottelun.

Amiksella sitten ehdittiin tutustua isoon tilaan pari kertaa, kun edessä oli jo seuraava harjoitusottelu Kultsu FC:tä vastaan. Alun tahmeuden jälkeen LJK:n peli alkoi näyttää askel askeleelta tiiviimmältä ja etäisyyksien hahmottaminen luonnistui aivan eri tavalla. Hyökkäyskin alkoi löytää uomaan ja toisella puoliskolla kaksikko Partanen-Tiainen olivat pitelemättömiä, tehden pari maalia mieheen. Lopputulokseksi siis 4-0, ja osoitus oikealla tiellä olemisesta.

Seuraavaksi sitten pelailtiin nelosessa viime kaudella mainiosti pärjänneen Liryn kanssa. Sarjatasojen erot näkyivät tässä mittelössä varsin selkeästi, vaikka LJK joutuikin kolhujen johdosta pelaamaan koko ottelun vajaalla. Lopputulos 3-0 LJK:lle,  ei silti anna koko totuutta tasoerosta

Huomenna pitenevien päivien kunniaksi pitkäperjantaina otellaan taas, ja vastassa on naapuripitäjän ylpeys IPS. Viime vuosina varsin vaikea vastustaja tulee antamaan taas paremman kuvan LJKn iskukyvystä miltei tasan kuukauden päästä alkavaan sarjakaiteen.

-General Manager

Ison kentän avaus harjoitusottelussa SiU:ta vastaan

Kauden ensimmäinen tapahtuma isolla kentällä toisti viime vuosista tuttua kaavaa. Harjoitusottelu uutta nousua nuorin voimin tekevää Simpeleen Urheilijoita vastaan sujui tahmeasti, kun Aviasport-areenan tarjoaman pelitilan laajuus yllätti.

Heti ottelun alusta alkaen etäisyyksien hahmottaminen ontuu, josta johtuen kaikissa pelin osa-alueissa tulee vaikeuksia. Yksi suurimmista puutteista – joka tosin osattiin ennakoida – oli syöttöjen kovuuden ja sitä kautta syntyvä syöttöjen laadun puute. SiU onkin pelin alussa paremmin hereillä ja katkaisee LJKn keskikentältä topparille tulevan liian hitaan syötön. SiU-kärki saa pallon ja ohittaa LJK-maalivahti Piispasen. Tilanne 1-0.
Ottelun edetessä LJK pääsee myös mukaan peliin, syöttöjen sattuessa kohdilleen. Puolittaisiin paikkoihin päästään, mutta muuten mainion pelin pelanneen SiU-maalivahdin pienellä avustuksella LJKn Tielinen pääsee puttaamaan pallon vitosen rajalta tyhjiin vapaapotkun päätteeksi. Tilanne 1-1.

Toisella puoliskolla saadaan suuremmat hasardisyötöt kuriin, varmaan osittain välttämällä ei niin varmoja syöttöjä. Etäisyydet ovat kuitenkin edelleen hakusessa, ja SiU pääsee pitkin syötöin toistuvasti LJKn puolustuslinjan taakse. Yhdessä juoksukilpailussa jäädään kaksi kertaa kakkoseksi, kun SiU-laituri karkaa ja LJK-puolustus ei ehdi maalille ennen toista SiU-laituria. Tilanne 2-1. LJKn parhaat tilaisuudet tulevat keskityksistä, mutta nuottaan ei pallo löydä. Takaa-ajo alkaa tyrehtyä tuttujen ongelmien parissa, kun LJK-puolustuksen selustaan pelattua palloa vastaan tullut Piispanen saa hipaisun pelivälineestä maalivahdin alueen ulkopuolella. Piispanen näkee punaista ja SiU siirtyy 3-1 johtoon näyttävällä vapaapotkulla.

Pelin antina oli LJKn osalta oli turhankin selvästi havaittavissa olevien puutteiden tunnistaminen. Muutama hyväkin pelin rakentelu löytyi, mutta seuraavaan peliin torstaina 8.3.2018 amiksella paneudutaan paremmin ison kentän saloihin.