Pari harjoitusta vielä

Eilen illalla väännettiin paikallista Virkyä vastaan Amiksen lämmössä. Kevät näyttää merkkejä läsnäolostaan, samalla kun LJK:n pelikunto on kasvamassa sarjapelien vaatimaan tasoon.

Eilen pelatussa ottelussa alun tahmeuden jälkeen LJK sai hienokseltaan otteen pelitapahtumista. Virkylläkin riitti nopeiden vastaiskujensa turvin iskukykyä kärkiensä Ahosen ja Torven ansiosta. Virky saa kuitenkin kiittää maalivahtiaan Jarkko Seppää avausjakson päättymisestä 0-0 lukemiin, LJK:n saadessa jokusen maukkaan paikan keskitysten ja murtavien syöttöjen ansiosta.

Toisen puoliskon edetessä Virkyn jalka nousee askel askeleelta vaisummin, eikä ensimmäisellä puoliskolla tiiviiksi vetäytynyt Virky-puolustus pysty enää auttamaan Seppää riittävästi. Pelikellon lähestyessä tuntia saa LJK kuparisen rikki Kykkäsen onnistuessa. Virkyllä on omat hetkensä, keskikentän maestro Tannisen pyörittäessä valkopaitojen pelinrakentelua. Mutta peli alkaa olla sinetöity, kun PEPO:ssa viime aikoina laukaustaan harjoitelleet Aavela ja Voutilainen upottavat laukauksensa nuottaan ja Kykkänen pääsee toistamiseen maalin makuun, saadessaan liikaa tilaa Virkyn maalin edustalla. Lopuksi irti päässyt Knutas iskee varsin näyttävästi vielä päätöslukemiksi 5-0.

Jäljellä olevista kahdesta harjoituspelistä ensimmäinen pelataan ensi viikon lauantaina Lauritsalan alakentällä, mikäli sää ja kaupungin kenttämiehet suosivat meitä. Harjoitusottelut paketoidaan tältä kaudelta viikkoa ennen sarjan avausta, kun mustapaidat laittavat kapuloita PEPO:n rattaisiin.

-Manageri

Jalkapallokauteen 2018 valmistautuminen jatkuu

Kesäaikaan siirrytty ja aurinko on alkanut lämmittämään. Merkkejä, että sarjakauden 2018 alku lähenee.

Joukkueen valmistautuminen on edennyt suunnitellusti. Tietysti muuttuvia tekijöitä on ollut, mutta nehän kuuluvat asiaan. Harjoituksellisesti olemme pyrkineet kehittämään pelaajien henkilökohtaista pelitaitoa sekä käymään puolustuspelillisiä asioita läpi, unohtamatta fyysisiä ominaisuuksia, jotta joukkue jaksaa pelata, ei pelkästään yksittäistä ottelua, vaan koko pitkän kauden. Pelattujen ja edessä olevien treenipelien kautta saatu informaatio pelaajista sekä pelillisistä asioista ovat tärkeässä roolissa. Pelattujen harjoituspelien osalta, niin pelaajien kuin joukkueenkin suoritustaso on heilahdellut varsin paljon. Jäljellä olevat treenipelit antavat vielä hyvän mahdollisuuden kehittää henkilökohtaista sekä joukkuepeliä kohti sitä tasoa mitä sen tulee olla tosipelien alkaessa.

Joukkueesta poistui henkilökohtaisten syiden johdosta mielestäni pari Kaakon kolmosen laadukkainta pelaajaa. Molempien pelaajien päätöstä täytyy kunnioittaa. Toki tämä ei voi olla vaikuttamatta joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen, mutta yksikään pelaaja ei ole korvaamaton. Luonnollisesti on haastavaa etsiä tilalle samantasoisia pelureita, koska niitä ei ole. Tai onhan niitä, mutta he eivät pelaa tällä sarjatasolla. Näkisin tämän kuitenkin positiivisena mahdollisuutena niille pelaajille, jotka haluavat paikan täyttää.

Hieman vajaa kuukausi on joukkueella aikaa valmistautua. Tämän ajan pyrimme käyttämään laadukkaasti hyväksemme.

Luotan, että joukkue on valmis aloittamaan sarjakauden 28.4 Union Plaania vastaan.

 

 

 

 

 

 

 

Keväisin terveisin, Janne

Harjoitusotteluilla kohti sarjakauden alkua

Ensimmäisessä ison kentän tapahtumassa Imatran Aviasportilla LJK jäi ihmettelemään ison tilan ihmetyksiä, kun Simpeleen Urheilijat otti omansa ja voitti ottelun.

Amiksella sitten ehdittiin tutustua isoon tilaan pari kertaa, kun edessä oli jo seuraava harjoitusottelu Kultsu FC:tä vastaan. Alun tahmeuden jälkeen LJK:n peli alkoi näyttää askel askeleelta tiiviimmältä ja etäisyyksien hahmottaminen luonnistui aivan eri tavalla. Hyökkäyskin alkoi löytää uomaan ja toisella puoliskolla kaksikko Partanen-Tiainen olivat pitelemättömiä, tehden pari maalia mieheen. Lopputulokseksi siis 4-0, ja osoitus oikealla tiellä olemisesta.

Seuraavaksi sitten pelailtiin nelosessa viime kaudella mainiosti pärjänneen Liryn kanssa. Sarjatasojen erot näkyivät tässä mittelössä varsin selkeästi, vaikka LJK joutuikin kolhujen johdosta pelaamaan koko ottelun vajaalla. Lopputulos 3-0 LJK:lle,  ei silti anna koko totuutta tasoerosta

Huomenna pitenevien päivien kunniaksi pitkäperjantaina otellaan taas, ja vastassa on naapuripitäjän ylpeys IPS. Viime vuosina varsin vaikea vastustaja tulee antamaan taas paremman kuvan LJKn iskukyvystä miltei tasan kuukauden päästä alkavaan sarjakaiteen.

-General Manager

Jalkapallokauteen 2018 valmistautuminen on alkanut

Hieman mietteitäni näin joukkueen uuden valmentajan näkövinkkelistä. LJK on vakiinnuttanut paikkansa Kaakon kolmosessa ja kokemukseni valossa edellisinä vuosina joukkueen pelaajisto on ollut sekoitus nuoria ja hieman kokeneempia pelimiehiä, ja uskoisin saman trendin jatkuvan.

Joukkueen edeltävät valmentajat ja taustat ovat tehneet hienoa työtä joukkueen eteen. Joukkueen tukijat ja yhteistyökumppanit ovat osaltaan mahdollistaneet toiminnan ja toivottavasti yhteistyö jatkuu ja saamme myös uusia tukijoita mukaan toiminnan kehittämiseksi.

Joukkueen yhteiset harjoitukset ja toisiimme tutustuminen on aloitettu. Pelaajat ovat olleet harjoituksissa mukana hyvällä keskittymisellä ja tarvittavalla intensiteetillä. Tammikuun harjoittelun tarkoitus oli totutella palloon ja valmistaa pelaajia harjoittelemaan. Harjoituksiin osallistuneiden osalta pelaajisto on toistaiseksi vaihdellut töiden, opiskelujen ja sairastelujen johdosta. Pelaajasopimuksia on tehtynä muutamia ja pelaajakartoitusta joukkueeseen tehdään koko ajan.

Useampana vuonna LJK on tehnyt yhteistyötä Pepon kanssa ja yhteistyö jatkuu tulevanakin kautena LJK:n toimiessa Pepon ns. farmijoukkueena.
Pepon joukkueen päävalmentaja Mika ”Miki” Heinon kanssa yhteistyötä urheilijoiden kehittämiseksi olemme tehneet useamman vuoden ajan ja tulemme jatkamaan edelleen. Yhteistyötä, jonka tarkoituksena on hyödyntää molempien joukkueiden urheilijoita.

Ai niin, joukkueen managerin kysymyksiinkin piti vastata…
Kysymys 1) Millaisiin asioihin isketään kiinni treenikaudella?
-Pyritään kehittämään mm. pelikäsitystä ja tietysti pelitaitoa
Kysymys 2) Millaisena joukkueena LJK pyrkii esiintymään kaudella 2018?
-Voittavana joukkueena.

– Janne Miettinen –

Kiitos kaudesta 2017!

Kausi 2017 on ollut seurallemme monella tapaa erityinen. Toiminta laajeni kolmannella joukkueella, kun Lappee JK/2 kamppaili tuttujen partojen voimin Kaakkois-Suomen Vitosessa. Seuran edustusjoukkue sijoittui seurahistorian valossa ennätyksellisen hyvin neljänneksi, varsin hyvätasoisessa ja mielenkiintoisessa Kaakkois-Suomen Kolmosessa. Seuran naisjoukkue Lappee JK/Nuts jatkoi mallikasta taivaltaan piirin 7vs7 sarjassa viime vuoden mestaruuden jälkeen.

Tammikuusta syyskuun viimeiseen päivään ulottuvalla ajanjaksolla seuran toimintaan liittyviä tapahtumia on ollut ennätyksellisen paljon. Virallisia otteluita pelattiin yhteensä 54 kappaletta, joista saaliina tuli 27 kappaletta voittoja ja maaleja tehtiin yhteensä 141 kappaletta.

Seuran toiminta on vakiintumassa ja suunta selkiytymässä, joka on ollut tavoitteena seuran toiminnan uudelleenkäynnistämisen jälkeen vuonna 2014. Konkreettisia tulostavoitteita ei ole seurajohdon toimesta asetettu, eikä niitä näillä näkymin olla asettamassakaan. Kausi 2017 osoitti seuran tarpeellisuuden, niin tavoitteellisessa kilpatoiminnassa, kuin myös harrastustoiminnassa. Kakkosen kärkipaikoista taistelleen PEPO:n farmijoukkueena toiminut Lappee JK:n edustusjoukkue, osoitti kuuluvansa Kolmosen mitalipaikoista taistelevaksi ja PEPO:ssa vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille riittävän tasokkaaksi joukkueeksi. Vitosessa pelannut joukkue nautti iloisin mielin jalkapallosta, lähinnä otteluita harrastaen. Yhtenäisen naisten joukkueen ”Nutsit” kokoontuivat iloisiin – huolimatta totisista otteluilmeistä – ottelutapahtumiin pääkaupunkiseudulta saakka.

Nyt on aika kiittää kaudesta 2017 kaikkia toiminnassa mukana olleita henkilöitä, sekä toimintaa osaltaan mahdollistaneita yhteistyökumppaneita, unohtamatta teitä katsojia ja muita seuraajia. Toivottavasti nähdään jalkapallon kentällä ensi kaudellakin. Kiitos ja näkemiin!

  • -Joni Mukala