Ruohoa näkyvissä

Lumet on sulaneet ja jalkapallolaitumet alkavat vihertää lämmön ja valon myötä. Riippumatta siitä, onko kyseessä uuden termin mukainen jalkapallonurmi, vai ainoa oikea nurmi jalkapallon pelaamiseen, voi sen jo aistia. Se kiimainen, ruohon hajuinen, ja kaiken ulkopuolelle jättävä olotila, kun sarjapisteitä tarjoava pallo potkaistaan liikkeelle. 

Kaikki jo viime vuoden puolella alkanut, välillä uuvuttavalta tuntunut työ niin kentällä kuin sen laidalla, on tähdännyt tästä hetkestä alkavaan viiden kuukauden nautintoon. Tarjolla on kaikkiaan 22 ottelua, joista aina maukkaita paikallisvääntöjä 6kpl,  Imatran ajo mukaan laskettuna.

Pettymyksiä ja onnistumisen huumaa on tarjolla, kaikille leikkiin ryhtyville. Tietoisena pelin hengestä, on ehkä hienointa se kun ei tiedä millä tavalla peli kutakin kohtelee.

Kiima sen kuin yltyy, joten päästetään karja laitumelle! Ensin tosin sille keinotekoiselle…

Huomenna Sammonlahden keinolaitumella 14.00 alkaen.  Lappee JK – Union Plaani

– Manageri

Harjoitusotteluilla kohti sarjakauden alkua

Ensimmäisessä ison kentän tapahtumassa Imatran Aviasportilla LJK jäi ihmettelemään ison tilan ihmetyksiä, kun Simpeleen Urheilijat otti omansa ja voitti ottelun.

Amiksella sitten ehdittiin tutustua isoon tilaan pari kertaa, kun edessä oli jo seuraava harjoitusottelu Kultsu FC:tä vastaan. Alun tahmeuden jälkeen LJK:n peli alkoi näyttää askel askeleelta tiiviimmältä ja etäisyyksien hahmottaminen luonnistui aivan eri tavalla. Hyökkäyskin alkoi löytää uomaan ja toisella puoliskolla kaksikko Partanen-Tiainen olivat pitelemättömiä, tehden pari maalia mieheen. Lopputulokseksi siis 4-0, ja osoitus oikealla tiellä olemisesta.

Seuraavaksi sitten pelailtiin nelosessa viime kaudella mainiosti pärjänneen Liryn kanssa. Sarjatasojen erot näkyivät tässä mittelössä varsin selkeästi, vaikka LJK joutuikin kolhujen johdosta pelaamaan koko ottelun vajaalla. Lopputulos 3-0 LJK:lle,  ei silti anna koko totuutta tasoerosta

Huomenna pitenevien päivien kunniaksi pitkäperjantaina otellaan taas, ja vastassa on naapuripitäjän ylpeys IPS. Viime vuosina varsin vaikea vastustaja tulee antamaan taas paremman kuvan LJKn iskukyvystä miltei tasan kuukauden päästä alkavaan sarjakaiteen.

-General Manager

Puheenvuorossa LJK-konkari Tiainen

Ensimmäisen harjoitusottelun alla Tonin mietteitä tulevasta kaudesta:

” Uusi valmennusryhmä tuonut mukavasti lisää uutta hyvää tekemisen meininkiä treeneihin. Jo ennestään hyvästä joukkuehengestä kertoo se että tänäkin vuonna pelaajat antavat kaikkensa treeneissä.

Tulevaa ensimmäistä harjoituspeliä odotan innolla, tämän viikon treeneissä näki pelaajista että kaikilla huokuu intoa ja pelihaluja sunnuntaille. Uskon hyvään tekemiseen kentällä ja sitä myöten uskon lopputuloksenkin näyttävän hyvältä.
Uudesta kaudesta ennustan tasaisempaa kuin viime vuonna. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet olla kärkitaistossa mukana ja ennen kaikkea tällä kaudella saadaan lisää mielenkiintoisia paikallispelejä. Nehän ovat tämän lajin suola.

Tulkaahan kentän laidalle seuraamaan mustapaitojen taistoa tulevalla kaudella! ”

T: Tonkka #9

Valmentajan sanat sarja-avauksen aattona

Sipi

Mika:

Neljän kuukauden harjoittelujakson jälkeen on hienoa päästä taas pelaamaan sarjapisteistä helatorstaina Purhaa vastaan. Harjoittelujaksolle saatiin jopa odotettua paremmin treenipelejä, kahdeksan ottelua antoivat kaikki omalta osaltaan osviittaa tulevalle kaudelle.

Harjoituksissa on ollut jatkuvasti 15-20 motivoitunutta pelaajaa, olosuhteista ei myöskään voi enää valittaa, Visma Areena ja Amiksen tekonurmi ovat antaneet hyvät lähtökohdat kauteen valmistautumiselle.

Yhteistyö Pepon kanssa on myös toiminut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella, olemmehan Pepon farmijoukkue tulevalla kaudella.

Sarjan avausvastustaja Purha on saatujen ennakkotietojen mukaan kokenut ison muodonmuutoksen viime kaudesta, perinteinen ’kyläseura’ on saanut vahvistukseksi KJP:n A-junioreita poislähteneiden pelaajien tilalle.

Olosuhteet pelille voisivat tuskin olla hienommat, pelataanhan ottelu Myllykosken stadionilla. Pepon voitto tänään antoi sopivasti potkua myös huomiselle, voitto mielessä lähdetään kohti Myllykoskea.

Kapteeniston mietteitä sarjakauden kynnyksellä

Vasemmalta: Marko Siltamies, Mavin Viisainen, Veijo Korpijärvi ja Arto Taina
Vasemmalta: Marko Siltamies, Mavin Viisainen, Veijo Korpijärvi ja Arto Taina.

1. Millaiset tunnelmat harjoituskaudesta?

2. Millä mielin tulevaan sarjakauteen?

Marko:

1. Hyvin valmistauduttu ja tehty hyvällä asenteella töitä. Joukkue yhtenäistyy vähitellen. Tervettä kilpailua ollu ilmassa. Henk.koht toki ollu vähän muuttuvia tekijöitä ja harmitaa tämä oma loukkaantumine yli kaiken.

2. Luottavaisin ja todella odottavin mielin. LJK tulee olemaan yllätysvalmis, työteliäs ja kilpailuhaluinen. Odotetaan kaudesta nousujohteista, hyvän treenikauden pitää näkyä peleissä.

Mavin:

1. Tunnelma on mainio. Kohta pääsee taas pelailemaan, mikäs sen parempaa. Meininki on ollut harjoituksissa hyvä. On paljon asioita missä on menty eteenpäin. Tottakai aina on kehitettävää, mutta yleisesti hyvä meisinki!

2. Hyvällä fiiliksellä mennään. Ollaan asetettu kova tavoite joukkueen kesken, joka toivottavasti tullaan täyttämään.
Kaudella tullaan näkemään rohkeampi ja pelaavampi LJK.

Veijo:

1. Innolla kauden alkua odotellen. Harjoittelu on ollut hyvää koko talven ja nyt katotaan mihin se riittää.
2. Kehitystä on tullut niin yksilöissä kuin koko joukkueen pelitavassa. LJK tullaan tunnistamaan kentällä asenteesta joka ei koskaan anna periksi ja odotettavissa on myös erittäin komeita maaleja!

Arto:

1. Joukkue on hyvillä tunnelmilla harjoituskauden lopun häämöttäessä loppuaan. Pelaajat ovat sitoutuneita ja yhteishenki on ollut loistava. Tekeminen on ollut laadukasta halki reenikauden ja joukkuetta on hitsattu paremmin yhteen kuin ehkä aikaisempina vuosina. Hyvästä harjoituskaudesta kertovat muun muassa onnistuneet reenipelit ja yleinen tekemisen laatu joukkueessa. Onnistunut talven harjoittelu lupaa hyvää kesän pelejä silmälläpitäen.

2. Tulevaan kauteen lähdetään odottavin ja erittäin hyvin tunnelmin. Tavoitteet on asetettu ja tuloksien odotetaan nousevan viime kaudesta. Ensi kesänä kentällä nähdään aktiivinen, urheilullinen ja sitkeä Ljk, joka pelaa aina viimeiseen vihellykseen. Pisteistä tullaan taistelemaan alusta asti täysillä. Yhteishenki ja hyvä tekeminen tulee heijastumaam peleistä varmasti. Kaudesta odotetaan tekemisen suhteen tasaista ja onnistumisia pyritään saamaan alun väännöistä lähtien. Kaudesta tulee mielenkiintoinen ja nälkäinen joukkue lähtee toden teolla pesemään nahkaansa viime vuotisesta. Tule, koe ja nauti.😄👍