post

Puheenvuorossa LJK-konkari Tiainen

Ensimmäisen harjoitusottelun alla Tonin mietteitä tulevasta kaudesta:

” Uusi valmennusryhmä tuonut mukavasti lisää uutta hyvää tekemisen meininkiä treeneihin. Jo ennestään hyvästä joukkuehengestä kertoo se että tänäkin vuonna pelaajat antavat kaikkensa treeneissä.

Tulevaa ensimmäistä harjoituspeliä odotan innolla, tämän viikon treeneissä näki pelaajista että kaikilla huokuu intoa ja pelihaluja sunnuntaille. Uskon hyvään tekemiseen kentällä ja sitä myöten uskon lopputuloksenkin näyttävän hyvältä.
Uudesta kaudesta ennustan tasaisempaa kuin viime vuonna. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet olla kärkitaistossa mukana ja ennen kaikkea tällä kaudella saadaan lisää mielenkiintoisia paikallispelejä. Nehän ovat tämän lajin suola.

Tulkaahan kentän laidalle seuraamaan mustapaitojen taistoa tulevalla kaudella! ”

T: Tonkka #9

Valmentajan sanat sarja-avauksen aattona

Sipi

Mika:

Neljän kuukauden harjoittelujakson jälkeen on hienoa päästä taas pelaamaan sarjapisteistä helatorstaina Purhaa vastaan. Harjoittelujaksolle saatiin jopa odotettua paremmin treenipelejä, kahdeksan ottelua antoivat kaikki omalta osaltaan osviittaa tulevalle kaudelle.

Harjoituksissa on ollut jatkuvasti 15-20 motivoitunutta pelaajaa, olosuhteista ei myöskään voi enää valittaa, Visma Areena ja Amiksen tekonurmi ovat antaneet hyvät lähtökohdat kauteen valmistautumiselle.

Yhteistyö Pepon kanssa on myös toiminut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella, olemmehan Pepon farmijoukkue tulevalla kaudella.

Sarjan avausvastustaja Purha on saatujen ennakkotietojen mukaan kokenut ison muodonmuutoksen viime kaudesta, perinteinen ’kyläseura’ on saanut vahvistukseksi KJP:n A-junioreita poislähteneiden pelaajien tilalle.

Olosuhteet pelille voisivat tuskin olla hienommat, pelataanhan ottelu Myllykosken stadionilla. Pepon voitto tänään antoi sopivasti potkua myös huomiselle, voitto mielessä lähdetään kohti Myllykoskea.

post

Kapteeniston mietteitä sarjakauden kynnyksellä

Vasemmalta: Marko Siltamies, Mavin Viisainen, Veijo Korpijärvi ja Arto Taina

Vasemmalta: Marko Siltamies, Mavin Viisainen, Veijo Korpijärvi ja Arto Taina.

1. Millaiset tunnelmat harjoituskaudesta?

2. Millä mielin tulevaan sarjakauteen?

Marko:

1. Hyvin valmistauduttu ja tehty hyvällä asenteella töitä. Joukkue yhtenäistyy vähitellen. Tervettä kilpailua ollu ilmassa. Henk.koht toki ollu vähän muuttuvia tekijöitä ja harmitaa tämä oma loukkaantumine yli kaiken.

2. Luottavaisin ja todella odottavin mielin. LJK tulee olemaan yllätysvalmis, työteliäs ja kilpailuhaluinen. Odotetaan kaudesta nousujohteista, hyvän treenikauden pitää näkyä peleissä.

Mavin:

1. Tunnelma on mainio. Kohta pääsee taas pelailemaan, mikäs sen parempaa. Meininki on ollut harjoituksissa hyvä. On paljon asioita missä on menty eteenpäin. Tottakai aina on kehitettävää, mutta yleisesti hyvä meisinki!

2. Hyvällä fiiliksellä mennään. Ollaan asetettu kova tavoite joukkueen kesken, joka toivottavasti tullaan täyttämään.
Kaudella tullaan näkemään rohkeampi ja pelaavampi LJK.

Veijo:

1. Innolla kauden alkua odotellen. Harjoittelu on ollut hyvää koko talven ja nyt katotaan mihin se riittää.
2. Kehitystä on tullut niin yksilöissä kuin koko joukkueen pelitavassa. LJK tullaan tunnistamaan kentällä asenteesta joka ei koskaan anna periksi ja odotettavissa on myös erittäin komeita maaleja!

Arto:

1. Joukkue on hyvillä tunnelmilla harjoituskauden lopun häämöttäessä loppuaan. Pelaajat ovat sitoutuneita ja yhteishenki on ollut loistava. Tekeminen on ollut laadukasta halki reenikauden ja joukkuetta on hitsattu paremmin yhteen kuin ehkä aikaisempina vuosina. Hyvästä harjoituskaudesta kertovat muun muassa onnistuneet reenipelit ja yleinen tekemisen laatu joukkueessa. Onnistunut talven harjoittelu lupaa hyvää kesän pelejä silmälläpitäen.

2. Tulevaan kauteen lähdetään odottavin ja erittäin hyvin tunnelmin. Tavoitteet on asetettu ja tuloksien odotetaan nousevan viime kaudesta. Ensi kesänä kentällä nähdään aktiivinen, urheilullinen ja sitkeä Ljk, joka pelaa aina viimeiseen vihellykseen. Pisteistä tullaan taistelemaan alusta asti täysillä. Yhteishenki ja hyvä tekeminen tulee heijastumaam peleistä varmasti. Kaudesta odotetaan tekemisen suhteen tasaista ja onnistumisia pyritään saamaan alun väännöistä lähtien. Kaudesta tulee mielenkiintoinen ja nälkäinen joukkue lähtee toden teolla pesemään nahkaansa viime vuotisesta. Tule, koe ja nauti.😄👍

post

Puolivälissä matkaa

Puolet kaudesta on jo takana. Alkukausi on pitänyt sisällään turhauttavia ja vaikeita pelejä, mutta myöskin loistavia esityksiä ja makeita voittoja. Tavoitteena on luonnollisesti ollut säilyttää sarjapaikka kovassa sarjassa, joka on näyttänyt olevan yllättävänkin tasainen. Sarjataulukossa putoajan paikalla ollaan oltu vain yhden kerran, ja sekin oli vuorokauden mittainen hetki.

Huomattava ja mielenkiintoinen seikka on Lappee JK:n vieraspelien saldo. Neljästä vieraspelistä 6 pistettä, eikä ainuttakaan tappiota. Kevätkierroksella on ollut seitsemän kotiottelua, mutta niistä on saatu vain 3 pistetta. Tosin maukkaasti sarjakakkonen SavU:lta. Syyskierroksella pelit painottuvat vieraskentille, ja jos kevään trendi jatkuu, niin vieraspelit sopivat mainiosti Lappee JK:lle.

Syyskierros käynnistyy värinöitä aiheuttaen vieraspelillä PEPO:a vastaan. Kotikaupungissa mutta vieraskentällä, sillä kuuluisalla Kimpisen pyhätöllä. PEPO johtaa sarjaa ainoana tappiottomana joukkueena, ja on esittänyt vahvaa peliä parantaen jatkuvasti otteitaaan. Lappee JK:lle on annettu ”pikkuveljen” titteli vertailussa, mutta on ”isovelikin” joskus hävinnyt pienemmälleen. Pisteitä ei olla vielä tässäkään ottelussa jaettu ennen päätösvihellystä.

Päätösvihellykseen tullaan taistelemaan sarjapaikan osallakin. Joukkue on osoittanut luonnettaan ja janoaa voittojen jälkeisiä tunteiden ja musiikin säveliä. Loppukausi pitää varmasti sisällään pettymyksiä ja onnistumisia, epäonnea ja iloa. Onni ansaitaan kovalla työllä, ja kovan työn uskon olevan tämän joukkueen mieleen.

Työn jälkeen tulos nähdään. Matka on puolivälissä.

 

 

Joni Mukala

Seuran puheenjohtaja 

Otteluennakko: Kissakiusausta

Tällä taktiikalla kissat kaatuu!

Tirilän Velho liekeissä

 

Syyskierros polkaistaan mustapaidoilta käyntiin huomenna 18.7. sammonlahdessa klo:19.00 alkaen. Vastapelureiksi asettuu Mikkelin Kissat. Kauden avauspeli samaista vastustajaa vastaan Mikkelissä ei tarjonnut jälkipolville kerrottavaa. Kevätkierros päättyi kuitenkin positiivisissa tunnelmissa onnistuneen taktisten muutosten ansiosta, vaikka paikallislehdessä osattiin tuolloin kertoa voiton tulleen vain puolustamalla…

Nyt mustapaitojen Van Gaal, eli Tirilän Velho, eli T-P Nousiainen on jälleen keittänyt uutta taikalientä ja todennäköisesti juonut kaiken itse, sillä kuvassa näkyvään taktiikkatauluun on useiden nukkumattomien öiden ansiosta piirretty nerokkaat opasteet Kissojen kaatoon. Mikkeliläiset saavat olla todellakin tarkkana, sillä LJK:n jokainen pelaaja on saanut tarkat askelmerkit ottelun jokaiseen hetkeen ja jokaiselle neliölle kauniisti vihertävälle samppiksen kentälle. Erikoistilanteiden variaatiot ovat tarkkaan harkittuja kuvioita, joita on myös hiottu malleihinsa. Kaikelle on löytynyt syynsä ja seurauksensa. Jokaisella on oma rooli ja vastuu.

Peposta määräaikaisella siirrolla lainassa ollut Mavin ’Maukka’ Viisainen siirtyi vakuuttavien otteiden myötä takaisin lilapaitaan, mutta pelikuntoon palautunut Miska nähdään jälleen mustapaitojen kokoonpanossa viihdyttämässä yleisöä. Tunnelmat ovat luottavaiset syyskauden kynnyksellä. Löytääkö Kissat kevään loppumetreillä sattuneiden pettymysten jälkeen keinot Tirilän velhon johdattamien joukkojen nujertamiseen?