post

Kauden avausvoitto Virkystä loppuminuuttien rankkarilla

Kauden toisessa ottelussa paikallisvastustaja Virkyä vastaan saatiin odottaa maalia aina loppuhetkille saakka, kun Mavin Viisaista rikottiin hyökkäyspään boksissa. Pallon taakse asettunut Toni Tiainen sijoitti pilkun päältä pallon varmasti ohi vinossa seisovaa Virkymaalia vartioineen Malisen.

Odotettu kohtaaminen alkoi Virkyltä vahvasti, ja pallo käykin LJKn maalin ylähirressä. Liian usein toistuvia LJKn pallonmenetyksiä seurasi Virkyn terävät hyökkäykseen lähdöt. Ottelun edetessä LJK pääsee enemmän peliin mukaan. Tasainen ja odotettua ystävällisempi vääntö etenee aina viimeiselle neljännekselle, kun LJK saa luotua hyökkäyksiinsä vaaran tuntua. Noin 80min kohdalla LJK saa painetta Malisen maalin edustalle ja Viisainen saa tökättyä pallon vitosen rajalta maalia kohti, mutta Malisen käsi ennättää tielle. Enempää todellisia maalipaikkoja ei pelitilanteiden osalta nähdä. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa LJK:lle tuomitaan kuitenkin rangaistuspotku, kun Viisaista rikotaan rankkarialueella. Tiainen pääsee avaamaan kauden maalitilastot ja siirtää LJK:n johtoon 1-0, joka on myös ottelun lopputulos.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, ja ottelu olisi voinut päättyä kumpaan suuntaan tahansa. Lopussa Virkyn ohuehko kokoonpano väsyi kuitenkin aavistuksen LJK:ta enemmän. Pilkun verran eroa…

Maali ja sitä edeltänyt tilanne nähtävissä Facebook-sivuillamme TÄSTÄ

Ottelupöytäkirjaan TÄSTÄ

 

post

MYPA vahvempi sarjakauden avauksessa

Eilen se kauan odotettu sarjakausi käynnistyi, kun vieraaksi Amikselle saapui sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva legendaarinen MYPA. Paikalle otteluun saapui 108 katsojaa, mukaan lukien tunnelmaa luonut MYPA-kannattajien joukko. MYPA:sta tiedettiin nimen lisäksi muutama kova pelimies, mutta muuten joukkueen rakenne ja pelityyli oli vielä näkemättä ja kokematta.

Ottelun alkuun kotijoukkue osoitti terävyytensä, ja jo neljännellä peliminuutilla kärjessä pelannut Taina pääsi kokeilemaan vieraiden maalivahdin refleksejä lähietäisyydeltä, laidalta irti päässeen Lignellin syötöstä. MYPA:n maalia vartioinut Miika Korpela vetää kuitenkin pidemmän korren. Pelin edetessä MYPA alkaa ottaa pelistä otetta lyhytsyöttöpelillään ja luo LJK:n maalia vahtineen Partisen eteen painetta. Partinen joutuukin kerran toden teolla koetukselle, mutta onnistuu pitämään maalin puhtaana MYPA-kärjen ahdistelusta huolimatta. Lignell pääsee puolen tunnin jälkeen murtautumaan vieraiden boksiin ja Lignellin taakse jäänyt MYPA-puolustaja osuu kantapäille, mutta Niko kun ei osaa kaatua niin rankkariakaan ei saada. Kulmapotkuja päästään yrittämään kerta toisensa jälkeen, mutta MYPA puolustaa erikoistilanteissa tiiviisti. Tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle puolikkaalle MYPA ottaa pelivälineen entistä tiukemmin haltuunsa, mutta LJK pääsee pari kertaa murtautumaan oikealta laidalta. Keskityksiin ei saada ajoituksia kohdalleen ja kuparinen jää rikkomatta. Vajaan tunnin pelin jälkeen MYPA riistää pallon kotijoukkueen alakerrassa, ja Partinen joutuu vastaan tullessa rikkomaan boksin rajalla, boksin sisäpuolella. Pallo viedään pilkulle, ja vierasjoukkueen Paavo Kujala pussittaa varmoin ottein lukemiksi 0-1. Vieraat saavat tästä lisää itseluottamusta ja kotijoukkue joutuu koetukselle. LJK pääsee jälleen muutaman kerran oikealta murtautumaan, mainiosti pelanneen Kalle Koskien avulla. Vieraat ehtivät järjestään ensimmäisinä siivoamaan pallot pois vaarapaikoilta. Lukuisista kulmapotkuistakaan ei saada todellista vaaraa MYPA:n maalille. Kun itse ei onnistuta, niin kaveri onnistuu. MYPA:n maalitykki Räikkönen tykittää pudotuksesta kauniisti puolivolleypallon yläpeltiin ja MYPA-kannattajien laulu yltyy, tilanne 0-2. Kotijoukkueella tulee sitten kiire, eikä pelinrakentelussa enää malteta. Siitä huolimatta Taina pääsee puolittaiseen läpiajoon, ohittaa sijoituksellaan MYPA-kassarin, mutta pallo lipuu hienokseltaan ohi takatolpan. Loppulukemat 0-2.

Kaikki kunnia MYPA:lle joka hallitsi tapahtumia ja puolusti maalinedustansa tiiviisti. LJK:n peli ei vielä päässyt potentiaaliinsa, mutta kauden edetessä uudistunut joukkue varmasti löytää ajoituksensa ja ajatuksensa paremmin. Erityismaininta vierasjoukkueen kannattajaporukalle, jonka ansiosta runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan jalkapallon tunnelmasta koko rahan edestä.

Ottelupöytäkirjaan piirin sivulle tästä

 

post

Kauden toinenkin derby pistejakoon

Kauden toinen paikalliskamppailu Kultsu/2 vastaan päättyi Amiksen perjantai-illassa ensimmäisen kamppailun mukaisesti pistejakoon 2-2. Ottelussa läsnä ollut verrattaen runsaslukuinen yleisö sai todistaa viihdyttäviä vaiheita värikkäässä ottelussa, joka sai lopussa jo maukkaita paikallispelin tuntuisia hetkiä.

Ottelun alku sujui molemmin puolin alustaan totutellessa. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, alkoi tilanteita syntyä. Ensimmäisen puolikkaan ei voi sanoa kulkeneen kummankaan joukkueen hallinnassa, mutta paikan puolikkaita on alkuun enemmän kotijoukkueella. Molempien joukkueiden hyökkäykset lähtevät useimmiten vastahyökkäyksiksi tulkittavilla tilanteenvaihdoilla, Kultsun vaihtaessa pitkillä avauksilla laitoja tehokkaammin kuin kotijoukkue. Ensimmäisen puolikkaan loppuvaihella Kultsu saa sivuvaparin, joka vaarallisesti annettuna jää valitettavan tutulla tavalla pyörimään maalin edustalle. Kultsun aikoinaan LJK:ssakin pelannut Samu Ikonen kiittää ja puttaa pallon verkon perukoille johtolukemiksi 0-1. Kultsu jää varmistelemaan taukojohtoa ja LJK saa puolestaan vapaapotkun keskiympyrän lähettyviltä. Vaparin antanut Viisainen käyttää auringonsäteitä hyväkseen ja yllättää Kultsun veskari Muhosen suoralla laukauksella vasempaan ylänurkkaan. Näin taukotilanteeksi 1-1.

Toinen puolikas jatkuu melko tasaisissa merkeissä. Kultsu käyttää jälleen tunnin pelin jälkeen hyvin vasenta laitaa hyväkseen ja etenee palloa kuljettaen kolmen LJK-pelaajan ohi rangaistusalueen kulmalle. Maalinsuulle toimitettu pallo osuu topparin purkaessa oikeana puolustajana pelanneen Lappalaisen käteen ja tuomari osoittaa pallon pilkulle. Kultsu-kapteeni sijoittaa pallon varmasti vasempaan ohi LJK-maalilla pelanneen Pienmunteen selän taakse. LJK-käynnistelee takaa-ajoaan loppua kohti kiihtyen, ja tilanteita alkaa tulla Kultsun päätyyn. Oman pelin avaaminen luo Kultsulle pari maukasta vastaiskupaikkaa, mutta ne eivät konkretisoidu tulostaululle. LJK sen sijaan käyttää yhden useammasta paikastaan, kun Taina pääsee oikealta laidalta irti ja keskittää matalana luukulle. Nikke Veikkanen kiittää kelvollisesta toimituksesta ja siirtää maalinedustalta LJK:n tasoihin. Lopussa LJK saa tilaisuuden siirtyä johtoon vaihdosta tulleen Kykkäsen päästyä vauhdista nokikkain Kultsu-maalivahdin kanssa. Vastaan tulleen maalivahdin ohitus ei toteudu parhaalla mahdollisella tavalla ja Kultsun puolustus ehtii maalinsuulle katkaisemaan vaisun sijoituksen. Aivan viime hetkillä katsomossa pidetään korvista kiinni, kun Kultsu puolustus kopauttaa kovaäänisesti Viisaista sukille Kultsun maalin edustalla. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt rikettä, eikä varmasti kuulemansa äänen ja kaatumisen seurauksena uskalla tarjota kotijoukkueelle mahdollisuutta kolmeen pisteeseen. Näin ottelu päättyy lukemiin 2-2 (1-1).

Ottelupöytäkirja

post

Karhulasta kauden ensimmäinen tappio

Kotkan Karhulassa keskiviikkona jouduttiin kokemaan kauden ensimmäinen tappio. Karhulan keskuskentällä ottelun alkuun asti pyörinyt lasten yleisurheilutapahtuma viivytti pelin alkamista viidellätoista minuutilla, ja osa pelaajista pääsi kentälle juuri ennen pelin alkua jouduttuaan odottamaan liikenneonnettomuuden raivaustöitä. Valmistautumiseen vaikuttavista seikoista huolimatta otteluun lähdettiin hyvällä ilmeellä.

LJK on vahvasti pelissä mukana heti alusta saakka. PeKa vetäytyy tunnollisesti omalle puoliskolleen suojelemaan maalinsa edustaa ja LJK pääsee rakentamaan peliään keskikentän kautta. LJK:n oikea laita toimii Partasen ja Koistisen kautta, ja palloa saadaan sieltä – kommentaattori Tero Karhun sanoin – käännettyä luukulle. Luukulla parhaaseen paikkaan pääsee LJK-kärki Taina, mutta ei aivan yletä matalaan keskitykseen etutolpalle. Vasemmalla laidalla pelannut Kykkänenkin pääsee kokeilemaan laukaustaan, mutta veto suuntautuu ohi maalin. PeKa prässää ylhäältä LJK:n maalipotkuissa, mutta muuten taktiikkana on vetäytyä ja iskeä nopeasti vastaan kapteeni Nykäsen kautta. Puoliskon lopulla PeKa saakin hyökättyä vastaan vasenta laitaa käyttäen, josta pallo keskitetään boksiin. LJK-puolustajan arviontivirheen myötä pallo ajautuu taustalla vapaana olleelle PeKa:n Eerolalle, joka pääsee turhan vapaasti sijoittamaan takatolpan kautta sisään, ohi LJK-vahti Partisen. Aivan loppuun pallo toimitetaan jälleen LJK:n maalin edustalle, eikä LJK:n puolustajissa osata päättää pallon putsaajaa. PeKa käyttää LJK-puolustuksen epätietoisuuden hyväkseen nappaamalla pallon päätyrajalta ja toimittamalla sen maalin edustalla vapaana olleelle PeKa-peluri Ollille. Ollilla on helpohko työ viimeistellä taukolukemiksi 2-0.

Toisella puolikkaalla LJK vaihtaa ryhmitystään ja PeKa keskittyy entistä enemmän varjelemaan maalinsa edustaa, välillä jopa kahdeksan miehen turvin. LJK pääseekin keskialueen yli usein melko vaivattomasti, mutta murtaville syötöille ei tahdo löytyä välejä PeKan tukkiessa tunnollisesti syöttölinjat. LJK:n viimeiset syötöt ovat myös usein turhan hätäisiä, eivätkä ratkaisut ole riittävän monipuolisia. LJK-kärki Taina saa kuitenkin riistettyä pallon PeKa-puolustajalta ja pääsee etenemään vapaasti PeKa-maalille, mutta vasemman jalan sijoitus kimpoaa sisätolpasta ulos. LJK saakin näennäistä painetta PeKan päätyyn ja hyviltä paikoilta päästään laukomaan. Laukauksista kuitenkin puuttuu päättäväisyys, eikä laukaukset osu kehikon sisään tai ne ovat turhan helppoja PeKa-kassarille. Vieraiden valmennustehtäviin nimetty Mukala yrittää vielä saada vaihtopenkiltä ratkaisua, mutta PeKan tunnollinen puolustaminen torppaa LJK:n pyristelyt.

LJK pelasi lähtökohdista huolimatta kelpo pelin, parantaen pallollista avaamistaan pelin edetessä. Muutamista yksilövirheistä PeKa rankaisi armottomasti, eikä omista paikoista saatu viimeisteltyä. PeKan tunnollinen ja tiivis puolustaminen tyrehdytti LJK:n todellisten maalipaikkojen tulvan.

Ottelupöytäkirja

 

Maaliton tasapeli Savilahden Urheilijoiden kanssa

Kevätkierroksen toiseksi viimeinen kotipeli väännettiin sammonlahdessa maalittomaksi tasapeliksi Mikkelin vieraiden kanssa. SavU:n ennakoitiin ennen kauden alkua kilvoittelevan sarjakärjen tuntumassa, mutta alkukausi on osoittautunut mikkeliläisille vaikeaksi. LJK taas on pelannut alkukauden ilman tappioita, ja mustapaitojen kotikentällä vieraat eivät ole maaleilla juhlineet.

Ottelun alkuun LJK on tavanomaisesta poiketen heti pelissä mukana, vaikka SavU on selkeästi valinnut puolustustaktiikakseen voimakkaan painostuksen ylhäältä. Parhaat paikat siunaantuvatkin ensimmäisenä kotijoukkueelle. Oikealla laidalla pelannut Partanen rynnistää laidalta karkuun ja siirtää keskelle. Pallo ajautuu Veikkaselle joka ohittaa sijoituksellaan kaikki muut paitsi maaliviivalla seisoneen SavU-puolustajan. Vähitellen SavU:kin saa painetta Partisen vartioimalle maalille. Parhaana paikkana vierailla ekalla puoliskolla mainittakoon linjan taakse lyhyellä pelattu läpisyöttö, mainiosti pelanneelle SavU:n target-kärjelle. Partinen joutuukin nokikkain hyökkääjän kanssa, mutta nappaa pidemmän korren. SavU luottaa pelikirjansa sivuihin, joiden mukaan pallo pelataan pitkin syötöin laitoihin LJK:n puolustuslinjan selustaan. LJK:n pelikirjan sivut 1,3 ja 4 ovat kaikki käytössä, mutta valitettavan usein samaan aikaan. Tilanteita on molemmilla, mutta kuparista ei saada rikki lukuisista erikoistilanteistakaan huolimatta.

Toisella puolikkaalla jatketaan aika pitkälti samaan malliin. Vieraiden valmentaja käskyttää jokaista pelaajaa jokaisessa tilanteessa, joka vie ehkä terävimmän silauksen SavU:n pelaajien pelihuumorista. LJK puolestaan yrittää edelleen saada rentoutta ja päättäväisyyttä viimeisiin ratkaisuihin, mutta se kun ei väkisin tule niin ei tule. Lopussa kentällä on väsyneitä miehiä ja peli aaltoilee voimakkaammin, mutta edelleen tasaisesti vääntäen. Maaleja ei nähdä, joten molempien on tyytyminen pisteeseen. Kummallakin joukkueella oli pelissä avaimet voittoon, mutta lopputulos on varmaankin oikeutettu.

OTTELUPÖYTÄKIRJA