Nurmiavauksessa ketsuppipullon korkkiin jäi vielä tukos

Keskiviikkona Sammonlahden nurmiavauksessa miteltiin tärkeistä pisteistä vierasjoukkue Haminan Pallokissojen kanssa. LJK:n kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin, mutta lähes vastaava tilanne oli vierasjoukkueellakin. Molemmilla joukkueilla kasassa neljästä pelistä ainoastaan yksi piste, ja vierailla yhden vähemmän päästetyn maalin turvin parempi maalisuhde 4-16.

Kotijoukkue aloittaa kelvollisesti ottelun ja rakentaa välillä peliä varsin kelvollisella tavalla. Toppariksi otteluun saatu Niko Pyyhtiä tuo kaivattua johtajuutta ja varmuutta takalinjoille. Haminalaisten paineistus saadaan purettua ja hyökkäyksiin päästää  oikealta sekä vasemmalta laidalta. Kelpo ottelun pelannut Elmo Aavela pääseekin painopisteen vaihdon myötä irti vasemmalla laidalla. Murtautuminen pallon kanssa maalisektorille ja vasemmalla jalalla pallo tarkasti  kotiyleisöllekin tutun HaPK-vahti Pienmunteen. 21min ja tilanne 1-0.

Ottelu pysyy LJK:n komennossa, mutta harhasyötöistä ja pallonmenetyksistä vieraatkin saavat pari vaaran paikkaa. Haminalaiset saavat 26min kohdalla lahjan, kun LJK alakerrasta peliä rakenellessaan palauttaa keskikentältä pallon topparien välistä maalivahtia kohti ja HaPK-kärki Tamminen pääsee nokikkain LJK-maalivahti Autiomäen kanssa. Tammiselta varma sijoitus ja tilanne tasan 1-1.

LJK ei tästä kuitenkaan lamaannu, vaan peliä pyöritetään keskustan Voutilaisen kautta laitoihin HaPK-puolustuksen selustaan. Selustaan päästään jälleen 34min kohdalla ja pallo päästään pelaamaan boksissa takatolpalle kirmanneelle Tieliselle, joka liukuu vahavasti tilanteeseen, lyöden taululle lukemiksi 2-1.

Ottelu jatkuu melko tasaväkisenä tauon yli, molempien saaden omat tilaisuutensa muuttaa lukemia. LJK aiheuttaa ehkä muutaman kerran useammin vaaran hetkiä HaPK-ryhmälle kuin toisinpäin, joka näkyy varoitustilastoissakin. HaPK saa lisää pontta hyökkäyksiinsä vaihtojen myötä ja kentälle tullut HaPK-ikoni Caner Mula aiheuttaakin välittömästi kentälle tultuaan ongelmia LJK-puolustukselle. Miestä ei saada kuriin kolmenkaan pelaajan turvin, joten Mula rymistelee tasoituksen kun peliä on pelattu 77min.

Lopussa LJK yrittää vimmatusti ja pienellä riskilläkin johtomaalia, mutta HaPK kestää, ja kuin irvaillakseen tutuilleen Pienmunne poimii viime minuuteilla Tiaisen vapaasta paikasta laukauseman sijoitusyrityksen. Helpotusta ei suotu kummallekaan tällä kertaa pisteiden mennessä jakoon. LJK:n ketsuppipullo jää vielä vaille purkaustaan, kun valmius voittamiseen hakee täyttä voimaansa.

Ottelupöytäkirja

Kuvia ottelusta:

Synkkä hetki koitui LJK:n kohtaloksi Joutsenossa

Viime torstain ottelu Joutsenossa ja sen raportti on vaatinut aikaa sulatella ja jäsennellä. Ottelun alla joukkue pääsi harjoittelemaan hyvin ja tunnelma oli positiivisesti latautunut. Joukkue täydentyi opiskelijoiden suomen mestarilla, kun Ville Vanttaja liittyi kokoonpanoon, ja tuomaan oman panoksensa kapteenistoon. Kaikki tuntui etenevän oikeaan suuntaan.

Ottelu  alku Joutsenon tekonurmella oli molemmin puolin hiukan hermostunutta. Mutta ottelun voittajaa ei voinut päätellä ensi minuuttien väännöistä. Kuitenkin 10 minuutin pelin jälkeen Kultsu saa luotua turhan paljon painetta LJK:n alakertaan, jonka seurauksena Kultsu pääsee juhlimaan ottelun avausmaalia 13minuutin kohdalla. Tämän jälkeen tapahtuu jotain, jota filosofit ja psykologit ihmettelevät tulevaisuuden koulukirjoissa. Maalin jälkeen Aloitus potku alaspäin, josta se syötetään – tai jätetään ottamatta vastaan – päälle tulevan hyökkääjän jalkaan ja Kultsulle toinen maali alle minuutissa aloituspotkusta. Sitten vielä sama uudestaan ja tilanne 3-0, kun ottelu on ehtinyt vanheta vasta 16 minuuttia. Sen jälkeen paine jatkuu LJK:n maalin edustalla, ja ’vasta’ minuutilla 23 Kultsu löylyttää lukemiksi 4-0. Tämän jälkeen LJK joutuu käyttämään kolme vaihtoa, jotta päästäisiin rikkomaan vahvaksi muodostunutta lukkotilaa. Lukko alkaa aueta, mutta Kultsu lyö vielä yhden lisää ennen pelastavaa taukovihellystä. Hienoja maaleja Kultsun pelureilta Abubakar ja Odeh, mutta silti tuo muutaman minuutin hetki LJK:lta vaatii jonkun viisaamman kertomaan syy-seuraussuhteiden merkitystä.

Toisella jaksolla ottelu on sellainen, kuin osasi etukäteen arvuutella olevan. Tiukkaa taistelua ja paikkoja molemmissa päissä. Voi jos pisteitä vaan jaettaisiin 45-minuuttisten osalta, niin tulos olisi siedettävä. Jos siis hyvää haluaa ottelusta hakea, niin loppua kohden parani ja toinen puolikas voitettiin  0-1, Topi Knutaksen maalilla.

Ottelupöytäkirja tästä

Sudet raateli LJK:n Sammonlahdessa

Kouvolan Susien tiedettiin olevan vahva, mutta heidän pelaamisen taso oli silti yllätys. LJK:n täydellisen onnistumisen myötä voitiin haaveilla pisteestä. Sudet eivät kuitenkaan jättäneet tähteitäkään Sammonlahden kentälle, vaan hakivat raadellulta LJK:lta pisteet lukemin 0-6. Jo ottelun alusta alkaen Sudet vyöryttivät totaalisen pallonhallinnan turvin hyökkäyksiään kohti Partisen vartioimaa maalia. LJK:n puolustusryhmittymä murretaan pala kerrallaan ja jatkuvat oikea-aikaiset liikkeet linjan selustaan tuottavat kiirettä LJK:n alakerrassa. Perässä kun juostaan askel tai pari, niin Sudet aloittavat maalitehtailunsa jo 7:llä minuutilla maalinedushässäkässä. Ekalla puolikkaalla Sudet rokkottavat vielä kahdesti ja tauolle mennään 0-3 lukemissa.

Toisella jaksolla jatketaan siitä, mihin jäätiin. LJK menettää pallon keskialuella, josta Sudet saavat nopean hyökkäyksen turvin illan neljännen maalinsa. Susien maestrot Nakari ja Venäläinen iskevät vielä maalin mieheen ja tilanne on varttia ennen päätösvihellystä 0-6. LJK:n paras paikka siunaantuu LJK-kärki Tainalle, joka saa hyökkäyspään pallonriiston jälkeen pallon Susien selustaan ja nostamaan pallon jo ohi Susien maalivahdin, mutta pallo lipuu takatolpalta ohi.

Lukemat kertovat valitettavan totuuden joukkueiden tasoerosta perjantai-illan kamppailusta, jossa mustinkin lasein katsottuna maalipaikat menivät Susille 11-3. Rankka peli, mutta matka jatkuu.

Susien raportti
Ottelupöytäkirja

Koti- ja vierasavauksien saldon piste

Sammonlahden sarja-avauksessa Union Plaania vastaan päädyttiin pistejakoon lukemin 2-2. Innokkuutta oli molemmilla joukkueilla, eikä kotijoukkueella näkynyt turhaa hermostuneisuutta. Alussa parhaat maalintekopaikat avautuivat LJK:lle, mutta puolen tunnin jälkeen vieraatkin pääsivät luomaan painetta LJK:n maalille. Puoliajalle mentäessä kumpikaan ei vielä onnistunut maalinteossa.
Toisen jakson alkuun LJK-konkari Tiainen pääsee kuitenkin ilahduttamaan kotiyleisöä maalillaan. Tämän jälkeen LJK:n ote pelistä annetaan pala kerrallaan vieraille, jotka tunnin pelin jälkeen rankaisevat kahdesti lyhyen ajan sisään. Kotijoukkueen taistelu saa kuitenkin arvoisensa päätöksen, kun vieläkin kokeneempi LJK-sankari Taina tasoittaa loppuhetkillä vahvan nousunsa päätteksi ottelun loppulukemiksi 2-2.

Ottelun tilastot:https://www.palloliitto.fi/ottelu/983776

Sarjan vierasavauksessa Mikkelissä Ristiinan Palloilijat ottivat pisteet lukemin 4-1. Avausjakson alku oli vahvaa peliä LJK:lta, mutta vahva tekeminen palkitaan vasta puolen tunnin pelin jälkeen, kun viime kauden maalikuningas Kalle Koskinen maalasi LJK:n 0-1 johtoon. Johtoa ei kestänyt hetkeäkään, kun kotijoukkue pääsee pilkulle ja tasoittaa. Pilkulta onnistunut Kontulainen onnistuu vielä kahdesti perään ja hermostuneisuus ottaa vallan. Taistelu pisteistä Hänninkentällä jää haaveeksi Ri-Pa:n vetäytyessä koko ajan tiiviimmäksi maalinsa edustalle. Ri-Pa viimeistelee vielä lukemiksi 4-1, ja peli on sitä myöten selvä.

Ottelun tilastot:https://www.palloliitto.fi/ottelu/983771
Länsi-Savon artikkeli pelistä: https://lansi-savo.fi/uutiset/urheilu/15f98a29-9277-40fe-bb61-bf8d3bfdc1d6

Pari harjoitusta vielä

Eilen illalla väännettiin paikallista Virkyä vastaan Amiksen lämmössä. Kevät näyttää merkkejä läsnäolostaan, samalla kun LJK:n pelikunto on kasvamassa sarjapelien vaatimaan tasoon.

Eilen pelatussa ottelussa alun tahmeuden jälkeen LJK sai hienokseltaan otteen pelitapahtumista. Virkylläkin riitti nopeiden vastaiskujensa turvin iskukykyä kärkiensä Ahosen ja Torven ansiosta. Virky saa kuitenkin kiittää maalivahtiaan Jarkko Seppää avausjakson päättymisestä 0-0 lukemiin, LJK:n saadessa jokusen maukkaan paikan keskitysten ja murtavien syöttöjen ansiosta.

Toisen puoliskon edetessä Virkyn jalka nousee askel askeleelta vaisummin, eikä ensimmäisellä puoliskolla tiiviiksi vetäytynyt Virky-puolustus pysty enää auttamaan Seppää riittävästi. Pelikellon lähestyessä tuntia saa LJK kuparisen rikki Kykkäsen onnistuessa. Virkyllä on omat hetkensä, keskikentän maestro Tannisen pyörittäessä valkopaitojen pelinrakentelua. Mutta peli alkaa olla sinetöity, kun PEPO:ssa viime aikoina laukaustaan harjoitelleet Aavela ja Voutilainen upottavat laukauksensa nuottaan ja Kykkänen pääsee toistamiseen maalin makuun, saadessaan liikaa tilaa Virkyn maalin edustalla. Lopuksi irti päässyt Knutas iskee varsin näyttävästi vielä päätöslukemiksi 5-0.

Jäljellä olevista kahdesta harjoituspelistä ensimmäinen pelataan ensi viikon lauantaina Lauritsalan alakentällä, mikäli sää ja kaupungin kenttämiehet suosivat meitä. Harjoitusottelut paketoidaan tältä kaudelta viikkoa ennen sarjan avausta, kun mustapaidat laittavat kapuloita PEPO:n rattaisiin.

-Manageri