Pari harjoitusta vielä

Eilen illalla väännettiin paikallista Virkyä vastaan Amiksen lämmössä. Kevät näyttää merkkejä läsnäolostaan, samalla kun LJK:n pelikunto on kasvamassa sarjapelien vaatimaan tasoon.

Eilen pelatussa ottelussa alun tahmeuden jälkeen LJK sai hienokseltaan otteen pelitapahtumista. Virkylläkin riitti nopeiden vastaiskujensa turvin iskukykyä kärkiensä Ahosen ja Torven ansiosta. Virky saa kuitenkin kiittää maalivahtiaan Jarkko Seppää avausjakson päättymisestä 0-0 lukemiin, LJK:n saadessa jokusen maukkaan paikan keskitysten ja murtavien syöttöjen ansiosta.

Toisen puoliskon edetessä Virkyn jalka nousee askel askeleelta vaisummin, eikä ensimmäisellä puoliskolla tiiviiksi vetäytynyt Virky-puolustus pysty enää auttamaan Seppää riittävästi. Pelikellon lähestyessä tuntia saa LJK kuparisen rikki Kykkäsen onnistuessa. Virkyllä on omat hetkensä, keskikentän maestro Tannisen pyörittäessä valkopaitojen pelinrakentelua. Mutta peli alkaa olla sinetöity, kun PEPO:ssa viime aikoina laukaustaan harjoitelleet Aavela ja Voutilainen upottavat laukauksensa nuottaan ja Kykkänen pääsee toistamiseen maalin makuun, saadessaan liikaa tilaa Virkyn maalin edustalla. Lopuksi irti päässyt Knutas iskee varsin näyttävästi vielä päätöslukemiksi 5-0.

Jäljellä olevista kahdesta harjoituspelistä ensimmäinen pelataan ensi viikon lauantaina Lauritsalan alakentällä, mikäli sää ja kaupungin kenttämiehet suosivat meitä. Harjoitusottelut paketoidaan tältä kaudelta viikkoa ennen sarjan avausta, kun mustapaidat laittavat kapuloita PEPO:n rattaisiin.

-Manageri

Harjoitusotteluilla kohti sarjakauden alkua

Ensimmäisessä ison kentän tapahtumassa Imatran Aviasportilla LJK jäi ihmettelemään ison tilan ihmetyksiä, kun Simpeleen Urheilijat otti omansa ja voitti ottelun.

Amiksella sitten ehdittiin tutustua isoon tilaan pari kertaa, kun edessä oli jo seuraava harjoitusottelu Kultsu FC:tä vastaan. Alun tahmeuden jälkeen LJK:n peli alkoi näyttää askel askeleelta tiiviimmältä ja etäisyyksien hahmottaminen luonnistui aivan eri tavalla. Hyökkäyskin alkoi löytää uomaan ja toisella puoliskolla kaksikko Partanen-Tiainen olivat pitelemättömiä, tehden pari maalia mieheen. Lopputulokseksi siis 4-0, ja osoitus oikealla tiellä olemisesta.

Seuraavaksi sitten pelailtiin nelosessa viime kaudella mainiosti pärjänneen Liryn kanssa. Sarjatasojen erot näkyivät tässä mittelössä varsin selkeästi, vaikka LJK joutuikin kolhujen johdosta pelaamaan koko ottelun vajaalla. Lopputulos 3-0 LJK:lle,  ei silti anna koko totuutta tasoerosta

Huomenna pitenevien päivien kunniaksi pitkäperjantaina otellaan taas, ja vastassa on naapuripitäjän ylpeys IPS. Viime vuosina varsin vaikea vastustaja tulee antamaan taas paremman kuvan LJKn iskukyvystä miltei tasan kuukauden päästä alkavaan sarjakaiteen.

-General Manager

Ison kentän avaus harjoitusottelussa SiU:ta vastaan

Kauden ensimmäinen tapahtuma isolla kentällä toisti viime vuosista tuttua kaavaa. Harjoitusottelu uutta nousua nuorin voimin tekevää Simpeleen Urheilijoita vastaan sujui tahmeasti, kun Aviasport-areenan tarjoaman pelitilan laajuus yllätti.

Heti ottelun alusta alkaen etäisyyksien hahmottaminen ontuu, josta johtuen kaikissa pelin osa-alueissa tulee vaikeuksia. Yksi suurimmista puutteista – joka tosin osattiin ennakoida – oli syöttöjen kovuuden ja sitä kautta syntyvä syöttöjen laadun puute. SiU onkin pelin alussa paremmin hereillä ja katkaisee LJKn keskikentältä topparille tulevan liian hitaan syötön. SiU-kärki saa pallon ja ohittaa LJK-maalivahti Piispasen. Tilanne 1-0.
Ottelun edetessä LJK pääsee myös mukaan peliin, syöttöjen sattuessa kohdilleen. Puolittaisiin paikkoihin päästään, mutta muuten mainion pelin pelanneen SiU-maalivahdin pienellä avustuksella LJKn Tielinen pääsee puttaamaan pallon vitosen rajalta tyhjiin vapaapotkun päätteeksi. Tilanne 1-1.

Toisella puoliskolla saadaan suuremmat hasardisyötöt kuriin, varmaan osittain välttämällä ei niin varmoja syöttöjä. Etäisyydet ovat kuitenkin edelleen hakusessa, ja SiU pääsee pitkin syötöin toistuvasti LJKn puolustuslinjan taakse. Yhdessä juoksukilpailussa jäädään kaksi kertaa kakkoseksi, kun SiU-laituri karkaa ja LJK-puolustus ei ehdi maalille ennen toista SiU-laituria. Tilanne 2-1. LJKn parhaat tilaisuudet tulevat keskityksistä, mutta nuottaan ei pallo löydä. Takaa-ajo alkaa tyrehtyä tuttujen ongelmien parissa, kun LJK-puolustuksen selustaan pelattua palloa vastaan tullut Piispanen saa hipaisun pelivälineestä maalivahdin alueen ulkopuolella. Piispanen näkee punaista ja SiU siirtyy 3-1 johtoon näyttävällä vapaapotkulla.

Pelin antina oli LJKn osalta oli turhankin selvästi havaittavissa olevien puutteiden tunnistaminen. Muutama hyväkin pelin rakentelu löytyi, mutta seuraavaan peliin torstaina 8.3.2018 amiksella paneudutaan paremmin ison kentän saloihin.

Kauden avausvoitto Virkystä loppuminuuttien rankkarilla

Kauden toisessa ottelussa paikallisvastustaja Virkyä vastaan saatiin odottaa maalia aina loppuhetkille saakka, kun Mavin Viisaista rikottiin hyökkäyspään boksissa. Pallon taakse asettunut Toni Tiainen sijoitti pilkun päältä pallon varmasti ohi vinossa seisovaa Virkymaalia vartioineen Malisen.

Odotettu kohtaaminen alkoi Virkyltä vahvasti, ja pallo käykin LJKn maalin ylähirressä. Liian usein toistuvia LJKn pallonmenetyksiä seurasi Virkyn terävät hyökkäykseen lähdöt. Ottelun edetessä LJK pääsee enemmän peliin mukaan. Tasainen ja odotettua ystävällisempi vääntö etenee aina viimeiselle neljännekselle, kun LJK saa luotua hyökkäyksiinsä vaaran tuntua. Noin 80min kohdalla LJK saa painetta Malisen maalin edustalle ja Viisainen saa tökättyä pallon vitosen rajalta maalia kohti, mutta Malisen käsi ennättää tielle. Enempää todellisia maalipaikkoja ei pelitilanteiden osalta nähdä. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa LJK:lle tuomitaan kuitenkin rangaistuspotku, kun Viisaista rikotaan rankkarialueella. Tiainen pääsee avaamaan kauden maalitilastot ja siirtää LJK:n johtoon 1-0, joka on myös ottelun lopputulos.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, ja ottelu olisi voinut päättyä kumpaan suuntaan tahansa. Lopussa Virkyn ohuehko kokoonpano väsyi kuitenkin aavistuksen LJK:ta enemmän. Pilkun verran eroa…

Maali ja sitä edeltänyt tilanne nähtävissä Facebook-sivuillamme TÄSTÄ

Ottelupöytäkirjaan TÄSTÄ

 

MYPA vahvempi sarjakauden avauksessa

Eilen se kauan odotettu sarjakausi käynnistyi, kun vieraaksi Amikselle saapui sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva legendaarinen MYPA. Paikalle otteluun saapui 108 katsojaa, mukaan lukien tunnelmaa luonut MYPA-kannattajien joukko. MYPA:sta tiedettiin nimen lisäksi muutama kova pelimies, mutta muuten joukkueen rakenne ja pelityyli oli vielä näkemättä ja kokematta.

Ottelun alkuun kotijoukkue osoitti terävyytensä, ja jo neljännellä peliminuutilla kärjessä pelannut Taina pääsi kokeilemaan vieraiden maalivahdin refleksejä lähietäisyydeltä, laidalta irti päässeen Lignellin syötöstä. MYPA:n maalia vartioinut Miika Korpela vetää kuitenkin pidemmän korren. Pelin edetessä MYPA alkaa ottaa pelistä otetta lyhytsyöttöpelillään ja luo LJK:n maalia vahtineen Partisen eteen painetta. Partinen joutuukin kerran toden teolla koetukselle, mutta onnistuu pitämään maalin puhtaana MYPA-kärjen ahdistelusta huolimatta. Lignell pääsee puolen tunnin jälkeen murtautumaan vieraiden boksiin ja Lignellin taakse jäänyt MYPA-puolustaja osuu kantapäille, mutta Niko kun ei osaa kaatua niin rankkariakaan ei saada. Kulmapotkuja päästään yrittämään kerta toisensa jälkeen, mutta MYPA puolustaa erikoistilanteissa tiiviisti. Tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle puolikkaalle MYPA ottaa pelivälineen entistä tiukemmin haltuunsa, mutta LJK pääsee pari kertaa murtautumaan oikealta laidalta. Keskityksiin ei saada ajoituksia kohdalleen ja kuparinen jää rikkomatta. Vajaan tunnin pelin jälkeen MYPA riistää pallon kotijoukkueen alakerrassa, ja Partinen joutuu vastaan tullessa rikkomaan boksin rajalla, boksin sisäpuolella. Pallo viedään pilkulle, ja vierasjoukkueen Paavo Kujala pussittaa varmoin ottein lukemiksi 0-1. Vieraat saavat tästä lisää itseluottamusta ja kotijoukkue joutuu koetukselle. LJK pääsee jälleen muutaman kerran oikealta murtautumaan, mainiosti pelanneen Kalle Koskien avulla. Vieraat ehtivät järjestään ensimmäisinä siivoamaan pallot pois vaarapaikoilta. Lukuisista kulmapotkuistakaan ei saada todellista vaaraa MYPA:n maalille. Kun itse ei onnistuta, niin kaveri onnistuu. MYPA:n maalitykki Räikkönen tykittää pudotuksesta kauniisti puolivolleypallon yläpeltiin ja MYPA-kannattajien laulu yltyy, tilanne 0-2. Kotijoukkueella tulee sitten kiire, eikä pelinrakentelussa enää malteta. Siitä huolimatta Taina pääsee puolittaiseen läpiajoon, ohittaa sijoituksellaan MYPA-kassarin, mutta pallo lipuu hienokseltaan ohi takatolpan. Loppulukemat 0-2.

Kaikki kunnia MYPA:lle joka hallitsi tapahtumia ja puolusti maalinedustansa tiiviisti. LJK:n peli ei vielä päässyt potentiaaliinsa, mutta kauden edetessä uudistunut joukkue varmasti löytää ajoituksensa ja ajatuksensa paremmin. Erityismaininta vierasjoukkueen kannattajaporukalle, jonka ansiosta runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan jalkapallon tunnelmasta koko rahan edestä.

Ottelupöytäkirjaan piirin sivulle tästä