Jalkapallokauteen 2018 valmistautuminen on alkanut

Hieman mietteitäni näin joukkueen uuden valmentajan näkövinkkelistä. LJK on vakiinnuttanut paikkansa Kaakon kolmosessa ja kokemukseni valossa edellisinä vuosina joukkueen pelaajisto on ollut sekoitus nuoria ja hieman kokeneempia pelimiehiä, ja uskoisin saman trendin jatkuvan.

Joukkueen edeltävät valmentajat ja taustat ovat tehneet hienoa työtä joukkueen eteen. Joukkueen tukijat ja yhteistyökumppanit ovat osaltaan mahdollistaneet toiminnan ja toivottavasti yhteistyö jatkuu ja saamme myös uusia tukijoita mukaan toiminnan kehittämiseksi.

Joukkueen yhteiset harjoitukset ja toisiimme tutustuminen on aloitettu. Pelaajat ovat olleet harjoituksissa mukana hyvällä keskittymisellä ja tarvittavalla intensiteetillä. Tammikuun harjoittelun tarkoitus oli totutella palloon ja valmistaa pelaajia harjoittelemaan. Harjoituksiin osallistuneiden osalta pelaajisto on toistaiseksi vaihdellut töiden, opiskelujen ja sairastelujen johdosta. Pelaajasopimuksia on tehtynä muutamia ja pelaajakartoitusta joukkueeseen tehdään koko ajan.

Useampana vuonna LJK on tehnyt yhteistyötä Pepon kanssa ja yhteistyö jatkuu tulevanakin kautena LJK:n toimiessa Pepon ns. farmijoukkueena.
Pepon joukkueen päävalmentaja Mika ”Miki” Heinon kanssa yhteistyötä urheilijoiden kehittämiseksi olemme tehneet useamman vuoden ajan ja tulemme jatkamaan edelleen. Yhteistyötä, jonka tarkoituksena on hyödyntää molempien joukkueiden urheilijoita.

Ai niin, joukkueen managerin kysymyksiinkin piti vastata…
Kysymys 1) Millaisiin asioihin isketään kiinni treenikaudella?
-Pyritään kehittämään mm. pelikäsitystä ja tietysti pelitaitoa
Kysymys 2) Millaisena joukkueena LJK pyrkii esiintymään kaudella 2018?
-Voittavana joukkueena.

– Janne Miettinen –

Kausikortit tilattavissa!

 

Tilaa omasi ennakkoon, ja saat etuna 10 euron alennuksen valitsemastasi fanituotteesta!

Kausikortin hinta 25 euroa.

Tilaukset osoitteesta lappeenjk@gmail.com, tai p:0505412273

Puheenvuorossa LJK-konkari Tiainen

Ensimmäisen harjoitusottelun alla Tonin mietteitä tulevasta kaudesta:

” Uusi valmennusryhmä tuonut mukavasti lisää uutta hyvää tekemisen meininkiä treeneihin. Jo ennestään hyvästä joukkuehengestä kertoo se että tänäkin vuonna pelaajat antavat kaikkensa treeneissä.

Tulevaa ensimmäistä harjoituspeliä odotan innolla, tämän viikon treeneissä näki pelaajista että kaikilla huokuu intoa ja pelihaluja sunnuntaille. Uskon hyvään tekemiseen kentällä ja sitä myöten uskon lopputuloksenkin näyttävän hyvältä.
Uudesta kaudesta ennustan tasaisempaa kuin viime vuonna. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet olla kärkitaistossa mukana ja ennen kaikkea tällä kaudella saadaan lisää mielenkiintoisia paikallispelejä. Nehän ovat tämän lajin suola.

Tulkaahan kentän laidalle seuraamaan mustapaitojen taistoa tulevalla kaudella! ”

T: Tonkka #9

Uuden valmentajan mietteitä

Mika Halmetniemi

Kaudelle 2017 seura teki kovan kiinnityksen, kun Mika ’Hale’ Halmetniemi saatiin edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Hale valmensi viime kaudella kakkosdivarissa pelannutta Lahti Akatemiaa ja sitä ennen mm. PEPO junioreita. Valmennusura on epävirallisten tietojen mukaan alkanut Lohjan Pallossa vuonna 2002. Ennen valmentamista Hale on paukutellut liigatasollakin maaliverkkoja.

Mikä sai sitten Lahdessa majaa pitävän miehen innostumaan LJK:n valmentamisesta? ”Juteltiin joskus viime vuonna Mikan (Sipi) kanssa, että olisi mukavaa vielä joskus valmentaa samaa joukkuetta. Kun hän sanoi heti, että jos mä tulen niin hän on mukana. Mitä sitä sitten enempää miettimään!” Hale veti satunnaisesti avustaen myös PEPO B-junioreiden aikaan LJK:n harjoituksia. Hale kertoi noista kerroista jääneen mieleen joukkueen hyvä henki. Päätökseen on varmasti vaikuttanut myös joukkueen taustojen mieluisa koostumus.

– Harjoituskaudella pyritään vahvistamaan fysiikkaa, nopeutta ja tuikitärkeää joukkuetaktiikkaa, Halmetniemi kertaa suunnitelmiaan. Tulevalla kaudella on luvassa mielenkiintoisia kohtaamisia paikalliskamppailujen, ja nostalgisen MyPa:n kohtaamisilla, mutta valmennuksella ajatukset ovat käsillä olevien asioiden parissa. – Sarjaa en tajattele vielä vähään aikaan, sillä se tulee vasta keväämmällä, kun edellä mainitut jutut on saatu eteenpäin, päävalmentaja toteaa.

Hale uskoo ajan LJK:n mukana olevan kehittymistä itselleen, sekä etuoikeus kun saa valita mieluisia kavereita ympärilleen. Millaiseksi Hale näkee muovaavansa joukkueen? – Tehdään kovasti töitä sen eteen, että joukkue olisi voittava, sillä miesten Kolmosessa helppoja pisteitä ei jaeta, vaan ne pitää ottaa. Pelitapa ja pelaajakehitys jalostuvat kauden edetessä, joukkueen ollessa nuori ja pyrkiessä saada muutamia pelaajia vielä eteenpäin urallaan, Halmetniemi toteaa.

” Harjoitus kerrallaan ja kärsivällisesti! Koitetaan keskittyän niihin asioihin, johin voidaan vaikuttaa ja annetaan muiden murehtia muita”

Jo nyt muutamien harjoitusten jälkeen voidaan todeta, että joukkueen sisällä on innostunut ilmapiiri ja treenaamisessa on kipinää. Halen innostava tyyli valmentaa on otettu ilolla vastaan.

 

-Mukala-

Kausi 2017 on käynnissä!

Harjoitukset käynnissä Visma Areenalla

Valmistautuminen kauteen 2017 on käynnissä ja vuoden alusta aloitetut joukkueharjoitukset pyörivät täyttä häkää uuden päävalmentajan, Mika Halmetniemen johdolla. Joukkue on saanut myös tärkeäksi tuekseen Tomi ’Pumppu’ Pötryn, joka liittyi joukkueen huoltajaksi. Pelaajarunko on vielä täydentymässä, mutta sopimusuutisia ja uuden päävalmentajan mietteitä on luvassa lähiaikoina!