Ison kentän avaus harjoitusottelussa SiU:ta vastaan

Kauden ensimmäinen tapahtuma isolla kentällä toisti viime vuosista tuttua kaavaa. Harjoitusottelu uutta nousua nuorin voimin tekevää Simpeleen Urheilijoita vastaan sujui tahmeasti, kun Aviasport-areenan tarjoaman pelitilan laajuus yllätti.

Heti ottelun alusta alkaen etäisyyksien hahmottaminen ontuu, josta johtuen kaikissa pelin osa-alueissa tulee vaikeuksia. Yksi suurimmista puutteista – joka tosin osattiin ennakoida – oli syöttöjen kovuuden ja sitä kautta syntyvä syöttöjen laadun puute. SiU onkin pelin alussa paremmin hereillä ja katkaisee LJKn keskikentältä topparille tulevan liian hitaan syötön. SiU-kärki saa pallon ja ohittaa LJK-maalivahti Piispasen. Tilanne 1-0.
Ottelun edetessä LJK pääsee myös mukaan peliin, syöttöjen sattuessa kohdilleen. Puolittaisiin paikkoihin päästään, mutta muuten mainion pelin pelanneen SiU-maalivahdin pienellä avustuksella LJKn Tielinen pääsee puttaamaan pallon vitosen rajalta tyhjiin vapaapotkun päätteeksi. Tilanne 1-1.

Toisella puoliskolla saadaan suuremmat hasardisyötöt kuriin, varmaan osittain välttämällä ei niin varmoja syöttöjä. Etäisyydet ovat kuitenkin edelleen hakusessa, ja SiU pääsee pitkin syötöin toistuvasti LJKn puolustuslinjan taakse. Yhdessä juoksukilpailussa jäädään kaksi kertaa kakkoseksi, kun SiU-laituri karkaa ja LJK-puolustus ei ehdi maalille ennen toista SiU-laituria. Tilanne 2-1. LJKn parhaat tilaisuudet tulevat keskityksistä, mutta nuottaan ei pallo löydä. Takaa-ajo alkaa tyrehtyä tuttujen ongelmien parissa, kun LJK-puolustuksen selustaan pelattua palloa vastaan tullut Piispanen saa hipaisun pelivälineestä maalivahdin alueen ulkopuolella. Piispanen näkee punaista ja SiU siirtyy 3-1 johtoon näyttävällä vapaapotkulla.

Pelin antina oli LJKn osalta oli turhankin selvästi havaittavissa olevien puutteiden tunnistaminen. Muutama hyväkin pelin rakentelu löytyi, mutta seuraavaan peliin torstaina 8.3.2018 amiksella paneudutaan paremmin ison kentän saloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.