Synkkä hetki koitui LJK:n kohtaloksi Joutsenossa

Viime torstain ottelu Joutsenossa ja sen raportti on vaatinut aikaa sulatella ja jäsennellä. Ottelun alla joukkue pääsi harjoittelemaan hyvin ja tunnelma oli positiivisesti latautunut. Joukkue täydentyi opiskelijoiden suomen mestarilla, kun Ville Vanttaja liittyi kokoonpanoon, ja tuomaan oman panoksensa kapteenistoon. Kaikki tuntui etenevän oikeaan suuntaan.

Ottelu  alku Joutsenon tekonurmella oli molemmin puolin hiukan hermostunutta. Mutta ottelun voittajaa ei voinut päätellä ensi minuuttien väännöistä. Kuitenkin 10 minuutin pelin jälkeen Kultsu saa luotua turhan paljon painetta LJK:n alakertaan, jonka seurauksena Kultsu pääsee juhlimaan ottelun avausmaalia 13minuutin kohdalla. Tämän jälkeen tapahtuu jotain, jota filosofit ja psykologit ihmettelevät tulevaisuuden koulukirjoissa. Maalin jälkeen Aloitus potku alaspäin, josta se syötetään – tai jätetään ottamatta vastaan – päälle tulevan hyökkääjän jalkaan ja Kultsulle toinen maali alle minuutissa aloituspotkusta. Sitten vielä sama uudestaan ja tilanne 3-0, kun ottelu on ehtinyt vanheta vasta 16 minuuttia. Sen jälkeen paine jatkuu LJK:n maalin edustalla, ja ’vasta’ minuutilla 23 Kultsu löylyttää lukemiksi 4-0. Tämän jälkeen LJK joutuu käyttämään kolme vaihtoa, jotta päästäisiin rikkomaan vahvaksi muodostunutta lukkotilaa. Lukko alkaa aueta, mutta Kultsu lyö vielä yhden lisää ennen pelastavaa taukovihellystä. Hienoja maaleja Kultsun pelureilta Abubakar ja Odeh, mutta silti tuo muutaman minuutin hetki LJK:lta vaatii jonkun viisaamman kertomaan syy-seuraussuhteiden merkitystä.

Toisella jaksolla ottelu on sellainen, kuin osasi etukäteen arvuutella olevan. Tiukkaa taistelua ja paikkoja molemmissa päissä. Voi jos pisteitä vaan jaettaisiin 45-minuuttisten osalta, niin tulos olisi siedettävä. Jos siis hyvää haluaa ottelusta hakea, niin loppua kohden parani ja toinen puolikas voitettiin  0-1, Topi Knutaksen maalilla.

Ottelupöytäkirja tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.