Nurmiavauksessa ketsuppipullon korkkiin jäi vielä tukos

Keskiviikkona Sammonlahden nurmiavauksessa miteltiin tärkeistä pisteistä vierasjoukkue Haminan Pallokissojen kanssa. LJK:n kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin, mutta lähes vastaava tilanne oli vierasjoukkueellakin. Molemmilla joukkueilla kasassa neljästä pelistä ainoastaan yksi piste, ja vierailla yhden vähemmän päästetyn maalin turvin parempi maalisuhde 4-16.

Kotijoukkue aloittaa kelvollisesti ottelun ja rakentaa välillä peliä varsin kelvollisella tavalla. Toppariksi otteluun saatu Niko Pyyhtiä tuo kaivattua johtajuutta ja varmuutta takalinjoille. Haminalaisten paineistus saadaan purettua ja hyökkäyksiin päästää  oikealta sekä vasemmalta laidalta. Kelpo ottelun pelannut Elmo Aavela pääseekin painopisteen vaihdon myötä irti vasemmalla laidalla. Murtautuminen pallon kanssa maalisektorille ja vasemmalla jalalla pallo tarkasti  kotiyleisöllekin tutun HaPK-vahti Pienmunteen. 21min ja tilanne 1-0.

Ottelu pysyy LJK:n komennossa, mutta harhasyötöistä ja pallonmenetyksistä vieraatkin saavat pari vaaran paikkaa. Haminalaiset saavat 26min kohdalla lahjan, kun LJK alakerrasta peliä rakenellessaan palauttaa keskikentältä pallon topparien välistä maalivahtia kohti ja HaPK-kärki Tamminen pääsee nokikkain LJK-maalivahti Autiomäen kanssa. Tammiselta varma sijoitus ja tilanne tasan 1-1.

LJK ei tästä kuitenkaan lamaannu, vaan peliä pyöritetään keskustan Voutilaisen kautta laitoihin HaPK-puolustuksen selustaan. Selustaan päästään jälleen 34min kohdalla ja pallo päästään pelaamaan boksissa takatolpalle kirmanneelle Tieliselle, joka liukuu vahavasti tilanteeseen, lyöden taululle lukemiksi 2-1.

Ottelu jatkuu melko tasaväkisenä tauon yli, molempien saaden omat tilaisuutensa muuttaa lukemia. LJK aiheuttaa ehkä muutaman kerran useammin vaaran hetkiä HaPK-ryhmälle kuin toisinpäin, joka näkyy varoitustilastoissakin. HaPK saa lisää pontta hyökkäyksiinsä vaihtojen myötä ja kentälle tullut HaPK-ikoni Caner Mula aiheuttaakin välittömästi kentälle tultuaan ongelmia LJK-puolustukselle. Miestä ei saada kuriin kolmenkaan pelaajan turvin, joten Mula rymistelee tasoituksen kun peliä on pelattu 77min.

Lopussa LJK yrittää vimmatusti ja pienellä riskilläkin johtomaalia, mutta HaPK kestää, ja kuin irvaillakseen tutuilleen Pienmunne poimii viime minuuteilla Tiaisen vapaasta paikasta laukauseman sijoitusyrityksen. Helpotusta ei suotu kummallekaan tällä kertaa pisteiden mennessä jakoon. LJK:n ketsuppipullo jää vielä vaille purkaustaan, kun valmius voittamiseen hakee täyttä voimaansa.

Ottelupöytäkirja

Kuvia ottelusta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.