Mikä juttu?

Mikä on Lappeenrannan jaksajat? Lappeenrannan Jaksajat elikkä tutummin Lappeen JK on puoliksi huumorittomuusmielessä väsäilty juovuksissa kehitelty idea verkkosivustosta, jonne keräillään aina kun jaksetaan (eli harvoin) huonoja ideoita Lappeenrantalaisia laiskoja ihmisiä varten. Tätä verkkosivustoa ei kannata ottaa missään nimessä tosissaan, ja kukkahattutätejä suosittelemmekin poistumaan johonkin muuhun, mieluisampaan elinympäristöön (kuten kukkapenkkiin) nyt välittömästi. Oikeastaan suositeltavaa olisi poistua kaikkien muidenkin, sillä tämä sivusto ei oikeastaan sisällä yhtikäs mitään järkevää sisältöä minkään asian suhteen, ja käytännössä jokainen täällä kulutettu sekunti on täydellistä ajanhukkaa. Tee siis palvelus itsellesi, meille ja koko ihmiskunnalle, ja käytä aikasi johonkin järkevämpään tai edes jollain muotoa parempaan ajanvietteeseen kuin tämän sivuston lueskeluun. Kiitos.

Mutta itse asiaan. Jos verkkosivuston kehittäjät ovat laiskoja ja koko idea on kerätä laiskuuden edistämiseen liittyviä ajatelmia, miten tätä sivustoa sitten edes päädyttiin luomaan? Noh, sitä emme oikeastaan tiedä itsekään. Laiskojen ihmisten ollessa kyseessä on vaikea kuvitella tilanne, jossa laiska ihminen onkin sitten yhtäkkiä päätynyt TEKEMÄÄN jotain, etenkin jotain sellaista, jossa ei ole yhtikäs mitään järkeä tai hyötyä. Tosin, tarkastellessamme asiaa hieman toiselta kantilta, voidaankin huomata, että tämä itseasiassa onkin juuri se homman ydin – laiskojen ihmisten tapauksessa päätyy nimittäin juurikin tekemään usein niitä turhia ja aikaa kuluttavia, hyödyttömiä asioita, jotta voitaisiin välttää varsinaisten hyödyllisten asioiden edistämistä. Prokrastinoinniksikin tätä taidetaan kutsua.

Mutta entäs sitten ne varsinaiset laiskat teot, eli oikeammin tekemättä jättämiset (epäteot?)? Tämän asian kannalta on kaikille lappeen Rantalaisille mainioita uutisia, sillä Wolt aloittaa ruokien kotiinkuljetukset Lappeenrannassa. Se, mikä tässä on kierointa, onkin kuljetusalue: karttaa vilkaisemalla jokainen opiskelijajamppa huomaa, ettei kuljetukset ulotu yliopistolle asti. Mitä paskaa! Kuinka sairas henkilö täytyy olla suunnittelemassa tätä aluetta, ja etenkin kuinka epäbisneshenkilö täytyy ihmisen olla, jos rajaa parhaan mahdollisen tilauskeskittymän (eli kaikki darraiset teekkarit) pois tämän mahtavan, elämiä säästävän ominaisuuden ulottuvista? Voisinpa vaikka vakuuttaa, että puolet Woltin Lappeen liikevaihdosta jää suorittamatta, mikäli jakelualue todellakin tosielämässä ja elävästi on tämän karttakuvan mukainen. Noh, ei tästä tämän enempää, nälkä tulee ja ruokailtava on nyt.

Vastaa